FAQ
Permanente make-up
Permanent make-up is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald die snel op ene neer gaat wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) in de huid gebracht.
Permanent make-up is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.
- Voor personen met een gevoelige en/of allergische huid.
- Als u geen tijd heeft, of wilt maken om u op te maken.
- Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft.
- Sporters die er toch verzorgd uit willen zien zonder uitgelopen make-up.
- Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
- U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig vind om uzelf op te maken.
- Wanneer u frequent naar de sauna gaat.
Voor we starten met de pigmentatie zal er eerst een informed consent (vragenlijst) samen met u door genomen worden. Vervolgens wordt de gewenste eyeliner of wenkbrauw getekend. Daarna bepalen we samen de kleur en zetten we de eventuele verdoving. Hierna kan de pigmentatie beginnen. De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 2 tot 2,5 uur duren. Dit is inclusief intakegesprek etc. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces.
Na de behandeling krijgt u een formulier mee waarop de nazorginstructies staan. Na weken komt u terug voor de nabehandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen van het pigment weer op te vullen.
Een behandeling is niet gevoelloos maar iedereen reageert er anders op, wij hebben een aangename behandeltechniek en gebruiken in overleg een veilig verdoving waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.
Afhankelijk van de plaats van de PMU, de behandeling en de huid zal de pigmentatie in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke cel vernieuwing en het invloed van Uv-licht. Tevens is de huid van ieder individu weer anders. Wij geven het advies om ieder jaar terug te komen voor een Touch-up behandeling, hierdoor blijft uw permanent make-up mooi van kleur.
Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald gebruikt. De naald word vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede en derde behandeling word er wederom een nieuwe naald gebruikt. Wij zij GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.
Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.
Afhankelijk van de behandeling en de huid kan er een eventuele zwelling optreden , maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt u dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.
Op het oog lijkt permanent make-up het zelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte van het ingebrachte pigment. Permanent make-up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en daardoor zal deze dus veel langzamer vervagen. Het grote voordeel bij permanent make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden.
Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moet worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties met u door omdat permanent make-up in combinaties met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden, in dat geval is dat vervelend maar in uw eigen belang.
Permanent make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemotherapie. U kunt permanent make-up het beste laten aanbrengen voordat u aan de chemotherapie begint. Voor ons is het prettig dat wij u nog kunnen zien wanneer alle wenkbrauwhaartjes nog aanwezig zijn zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen. Wij vragen wel om goedkeuring van uw behandelend arts (oncoloog) mede doordat hij of zij dan ook direct op de hoogte van de behandeling is die u wilt ondergaan.
Bij diabetes (suikerziekte), is permanent make-up in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.
Alleen tijdens het plaatsen van de eyeliner mag u geen contactlenzen dragen tijdens de behandeling. Indien U contactlenzen draagt, breng Uw bril mee de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt U weer dragen wanneer er geen korstjes meer zijn.
Bij een van de volgende aandoeningen mag permanent make-up niet uitgevoerd worden!
- Hemofilie (bloed stolt niet goed)
- Herpes simplex oogontsteking (alleen bij eyeliners behandelingen)
- Ichthyose (vissenhuid)
- Ehlers-danlos syndroom (ongewoon rekbaar bindweefsel)
- Glaucoom (verhoging van de druk van de oogbol), (alleen bij eyeliners)
- Melanomen (vorm van huidkanker)
- Keloïd (overmatig littekenweefsel)
- Oogcomplicaties door diabetes (alleen bij eyeliners)
- Bij het gebruik van roacutane (of afgelopen 6 maanden gebruikt) versneld de deling van cellen in de bovenste huidlaag (bij ernstige acne)
- Jonger dan 16 jaar
- Lupus (auto-immuunziekte / afweer is ontregeld)
- Ziekte van grave (auto-immuunziekte, o.a. extreem bolle ogen) (alleen bij de eyeliners)
- Chronische huidaandoening (anders dan hierboven vermeld)
Definitief ontharen
SHR staat voor Super Hair Removal
SHR -technologie richt zich in tegenstelling tot de conventionele IPL of Laser maar oppervlakkig op de melanine. Het doel is voornamelijk om de stamcellen uit te schakelen die nieuwe haren produceren. SHR werkt met een hoge optische energie en hele snelle pulsjes. Hierdoor wordt het eiwit van de stamcellen heel snel verwarmd en krijg je oedeem vorming rond de haarfollikel. Die kan daardoor geen haartje meer produceren. Deze techniek maakt het mogelijk om ook een donkere huid behandelen.
Nee, in tegenstelling tot de conventionele systemen die een “tik” op de huid geven heb je bij SHR een licht warme of tintelende sensatie, die niet als pijnlijk wordt ervaren.
Ja, het haartje dat je weghaalt is ook echt weg. Je hebt wel in je lichaam honderdduizenden “slapende” haarzakjes en die kun je niet behandelen. Daarom heb je ook meer behandelingen nodig. Daarnaast kunnen hormonen een negatief effect op het resultaat hebben. Bij definitief ontharen mogen we dus nooit echt spreken van permanent maar spreken we over een haarreductie van 80 a 90%. D.m.v. het intake formulier kan er een globaal advies gegeven worden in hoeveel behandelingen je nodig zult hebben.
De conventionele technieken richten zich op het pigment (melanine) in de haarwortel waardoor een donkere huid en/of lichte haren moeilijk te behandelen zijn. SHR richt zich primair op eiwitten in de stamcellen rond het haarzakje.
Ontharen met de SHR techniek is geschikt voor ieder huidtype en haarkleur en dus ook voor jou.
- Als je zwanger bent of zwanger geweest bent tot 7 maanden na de bevalling ivm zwangerschapsmasker.
- Als je korter dan 6 maanden geleden een hartinfarct gehad hebt.
- Als je een pacemaker of inwendige defibrillator hebt.
- Bij antibiotica of lichtgevoelige medicatie tot 1 week na het aflopen van de kuur.
- Bij niet goed ingestelde epilepsie of aura migraine.
- Bij borstvoeding wordt het bovenlichaam niet behandeld.
Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren bijv. wat je wilt laten behandelen (een been gaat sneller dan een bikinilijn en een bikinilijn weer sneller dan een bovenlip). Hormonen en dus ook jouw leeftijd spelen hierin een grote rol.
Niemand kan 5 behandelingen garanderen ook al wordt daar helaas wel mee geadverteerd. Na een paar behandelingen kunnen we in combinatie met het intake formulier een realistische inschatting maken van het aantal behandelingen dat jij waarschijnlijk nodig zult hebben. Het gemiddelde voor het lichaam ligt tussen de 12 en 15 behandelingen. Voor het gelaat ligt dit aantal hoger.